Exposició “Romania Amica. Badia i Margarit i la internacionalització del català”

Antoni M. Badia i Margarit ha estat un dels grans filòlegs catalans del segle XX. Malgrat l’època en què hagué de cursar els estudis a la Universitat de Barcelona, d’on esdevindria molt aviat professor i catedràtic, va aconseguir impulsar el coneixement i l’estudi del català a nivell internacional. Això ho va fer, en gran part per la xarxa de contactes que establí en el que anomenava “la gran família dels romanistes”, en la que es va integrar a partir de les assistències a congressos i estades acadèmiques a l’estranger.

L’exposició se centra en els llocs on Badia va desenvolupar aquesta tasca de difusió del català (amb especial èmfasi en el congrés organitzat a Barcelona l’any 1953) i, sobretot, en el gran nombre de romanistes amb què establí contacte, professional i humà. Llocs, persones i interessos comuns que confluïen en allò que el mateix A.M. Badia anomenava la Romania Amica.

  • Dates: del 27 de novembre de 2020 al 12 de febrer de 2021
  • Lloc: Biblioteca de Catalunya (Carrer Hospital, 56, Barcelona)

Related Articles

Back to top button