Home / Blog de Presidència

Blog de Presidència


Benvolgut company,
Benvolguda companya,

Inicio aquesta nova etapa amb molta il·lusió i voluntat de servei. Per mi, poder presidir el Consell de l’Advocacia Catalana és un gran honor, però també un repte que m’obliga a estar despert i atent.

Els meus objectius en aquest mandat són representar l’advocacia davant les institucions, el País i l’Estat, i en qualsevol estament en què la nostra presència sigui del tot necessària i imprescindible.

Però en aquests temps tan convulsos que estem vivint, amb el problema evident de pèrdua de confiança en la Justícia, l’objectiu principal del meu mandat no pot ser un altre que treballar perquè aquesta percepció negativa no acabi repercutint de forma directa o indirecta en l’Advocacia.

Cal evitar la pèrdua de confiança de la ciutadania en la Justícia per evitar una percepció negativa. Com a intermediaris entre els nostres clients i clientes i els estaments judicials, el temor és que aquesta percepció es converteixi en una pèrdua de confiança. Hem de protegir, com sigui, els drets que tenen tots els ciutadans i ciutadanes a una justícia imparcial que, precisament, ha de ser la garant d’aquests drets, els quals, per la projecció mediàtica d’alguns casos, ara mateix semblen amenaçats.

No ens queda altre remei a judicatura i advocacia que conjurar-nos perquè aquest 2019 la dama que simbolitza la justícia torni a portar els ulls embenats i sostingui la balança amb el braç esquerre. Perquè a un li queda la sensació que últimament només feia servir el braç dret per sostenir l’espasa.

 

El President als mitjans

El President als mitjans