Fes créixer la llengua des de casa

La Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, el Consorci per a la Normalització Lingüística i el Centre de Terminologia TERMCAT continuen oferint serveis telemàtics per a l’aprenentatge, la millora i la promoció de la llengua catalana durant l’emergència sanitària amb l’objectiu que, des de casa, la ciutadania pugui aprendre, millorar el domini de la llengua catalana,  practicar-la o participar i conèixer iniciatives de sensibilització i promoció lingüística.

El web de Llengua catalana de la Generalitat ha incorporat la nova pàgina “Fes créixer la llengua des de casa”, on la Direcció General Política Lingüística hi agrupa els serveis en línia actius per continuar atenent les persones, les empreses i les entitats que necessiten millorar el seu català. Per al seu aprenentatge es poden seguir els cursos en línia del portal Parla.cat, que continuen oberts en tots els nivells en la modalitat lliure. També està operativa la plataforma Aula mestra perquè docents i aprenents puguin servir-se dels materials didàctics disponible i crear-ne de nous. Un altre dels recursos per a tots els nivells de coneixement són els Dictats en línia, autocorrectius i estructurats en els nivells elemental, intermedi, suficiència i superior. El Centre de Documentació de Política Lingüística ofereix, també, en línia, l’accés a nombrosos llibres i articles.

A la mateixa pàgina es pot accedir als recursos disponibles per aprendre aranès, l’occità de Catalunya, i al Vocabulari bàsic de la llengua de signes catalana.

Per a les consultes lingüístiques, es pot utilitzar el cercador en línia Optimot i el servei d’atenció personalitzada per resoldre dubtes més específics. L’Oficina de Garanties Lingüístiques atén en línia les preguntes dels ciutadans relacionades amb la llengua. Paral·lelament es poden consultar les Preguntes més freqüents sobre aspectes lingüístics. [Font: Política Lingüística]

Related Articles

Back to top button