L’experiència del Voluntariat per la llengua (VxL) als centres penitenciaris

El 10 de novembre va tenir lloc la Jornada RIUscire: el potencial rehabilitador de la llengua, al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (CEJFE).

El projecte europeu RIUscire  pretén aprofitar els avantatges de la dimensió multilingüe i intercultural que ofereixen els centres penitenciaris i convertir-los en espais de recursos, d’apoderament i de rehabilitació a través de cursos de formació dirigits a interns estrangers, i a personal penitenciari i docents. RIUscire vol esdevenir una eina més alineada amb el paper de les presons com a espai d’enriquiment i preparació per a la reintegració social. El projecte està liderat per la Universitat de Siena i compta amb la col·laboració de la Universitat Autònoma de Barcelona i del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.

Des de 2009, any en què es va incorporar el VxL a l’àmbit de la Justícia, s’han fet més de 800 parelles lingüístiques a centres penitenciaris, centres educatius de Justícia Juvenil, Serveis Territorials de Justícia i  Jutjats.

[Font: Política Lingüística]

Related Articles

Back to top button