14 de desembre: XIV Jornada de la SCATERM

La XIV Jornada de la SCATERM «La terminologia de la Gramàtica» tindrà lloc el dijous 14 de desembre de 2017, a la sala Nicolau d’Olwer de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC).

Aprofitant l’aparició recent de Gramàtica general de la llengua catalana, el mes de novembre del 2016, la Societat Catalana de Terminologia ha pensat que seria bo dedicar la Jornada del 2017 a escoltar, en el marc d’un fòrum de debat i anàlisi constructius, els especialistes en terminologia, gramàtica, lingüística i ensenyament analitzant des de les seves respectives disciplines d’estudi el lèxic que s’ha usat a l’hora de vehicular el coneixement gramatical.

Concretament, la jornada estarà dedicada a contrastar si la terminologia usada per Fabra ara fa gairebé 100 anys en la seva gramàtica continua vigent en els nostres dies en la Gramàtica actual. Des d’un vessant més teòric i lingüístic, s’analitzarà si al darrere de la terminologia seleccionada es pot detectar una determinada ideologia gramatical. En l’àmbit de l’ensenyament, es debatrà si la terminologia recollida i l’ús que se’n fa són adequats per a l’escola. I, finalment, s’avaluarà el grau d’adequació i claredat dels termes gramaticals i es debatrà sobre la necessitat d’una tasca terminològica i divulgativa a l’hora de transmetre el coneixement gramatical.

Ja en podeu consultar el programa.

[Font: SCATERM]

Related Articles

Back to top button