Nou número de la revista Terminàlia

La Societat Catalana de Terminologia (SCATERM), filial de l’Institut d’Estudis Catalans, ha publicat el número 24 de la revista Terminàlia, corresponent al mes de desembre de 2021.

Aquest número conté quatre articles: un sobre la terminologia botànica en occità, escrit per Aitor Carrera (en català); un altre sobre la formació d’ocasionalismes per prefixació, que signa Pedro Javier Bueno (en espanyol); un tercer sobre l’ensenyament de terminologia en els graus de traducció i interpretació a l’Estat espanyol, escrit per Carmen Oliva i Sergio Rodríguez-Tapia (en espanyol), i finalment un altre sobre la terminologia militar en anglès, signat per Valentina Ivanova Georgevia (en anglès).

El dossier d’aquest número està dedicat a les teories i models en terminologia. Per aquest motiu, s’ha entrevistat Teresa Cabré, presidenta de l’Institut d’Estudis Catalans. La semblança s’ha dedicat a Alain Rey (1928-2020), lingüista i lexicògraf francès. A més, també hi ha les cròniques de dues activitats sobre terminologia que han tingut lloc la passada tardor (la XVII Jornada Científica de REALITER i els Espais Terminològics 2021 del TERMCAT), així com una ressenya del sistema ArText claro, un auxiliar per a la redacció de textos administratius.

La Societat Catalana de Terminologia vol afavorir la difusió de la terminologia en llengua catalana en els àmbits científics i tècnics, promocionar el reconeixement i la professionalització de l’àmbit de la terminologia, promoure l’intercanvi d’informació sobre activitats terminològiques entre usuaris i professionals de la terminologia i establir relacions amb altres organitzacions amb finalitats semblants.

Related Articles

Back to top button