El Voluntariat per la Llengua ja ha arribat a l’advocacia

El Voluntariat per la Llengua és un programa que facilita a totes les persones que volen practicar la llengua catalana un context real i relaxat per fer-ho. Tant si vols aprendre català com si vols oferir-te com a voluntari, truca al teu col·legi d’advocats per demanar informació.

El VxL es basa en la creació de parelles lingüístiques entre aprenents i voluntaris. Aquestes parelles (sempre amb persones majors d’edat) es formen a partir de les preferències que manifesten els voluntaris i els aprenents a l’hora d’inscriure’s (en el cas de l’advocacia, es tracta de perfils jurídics afins) i, sobretot, en funció de la disponibilitat horària. Els dinamitzadors de VxL posen en contacte els dos membres de la parella, en fan el seguiment i n’atenen les consultes.

El compromís mínim és d’una hora a la setmana durant 10 setmanes, però les parelles el poden adaptar a les seves possibilitats.

El Voluntariat per la Llengua és un programa del Consorci per la Normalització Lingüística, el qual col·labora amb els col·legis d’advocats de Catalunya per apropar el programa a l’advocacia catalana.

Related Articles

Back to top button