#Català947. La llengua catalana als municipis de Catalunya

#Català947 és un projecte de dades obertes que té com a objectiu reforçar la cooperació en matèria lingüística i posar a disposició de tots els municipis de Catalunya una nova eina per al foment del català.

Mitjançant aquest nova eina, cada municipi tindrà coneixement de les seves pròpies dades sociolingüístiques, que pot emprar per a progressar conjuntament cap a la plenitud de la llengua catalana. Des del web llengua.gencat.cat/catala947 es pot accedir al repositori que ofereix els principals indicadors demogràfics, sociolingüístics i de política lingüística disponibles de cadascun dels 947 municipis de Catalunya. La pàgina disposa d’un cercador, per escriure-hi el municipi, i es pot filtrar pel topònim municipal, nom de comarca o àmbit territorial. També s’hi detalla el mecanisme de l’algoritme amb què s’ha fet la conversió de les dades al text resultant dels informes.

En cadascun dels informes de cada municipi s’exposa la situació lingüística local en el marc dels aspectes demogràfics i socioeconòmics que hi tenen relació, i amb les dades comarcals o de l‘àmbit territorial a què pertany per tal de donar una informació més completa, sempre amb els elements referencials del conjunt de Catalunya. [Més informació: DGPL]

Related Articles

Back to top button