Nous vídeos formatius sobre llenguatge jurídic català

La Comissió de Llengua del Consell de l’Advocacia Catalana posa a la disposició de l’advocacia catalana quatre sessions formatives en format vídeo sobre redacció jurídica que permeten millorar la competència d’expressió escrita dels advocats i, per tant, optimitzar els seus documents jurídics en llengua catalana. Les qüestions que s’hi tracten són tant gramaticals com d’estil, com ara els usos del gerundi i els usos de majúscules, i també s’aporten criteris per a la citació de les lleis, entre altres aspectes.

Aquests vídeos formen part de l’oferta formativa que el Consell ha ofert en línia de forma gratuïta durant el confinament provocat per la COVID-19. En particular, els vídeos sobre llenguatge jurídic català reben el suport de la Direcció General de Política Lingüística i la Junta d’Herències de la Generalitat de Catalunya.

Les sessions formatives són:

  • Errors lingüístics típics de les demandes
  • Errors lingüístics típics dels estatuts
  • Errors lingüístics típics de la redacció jurídica general
  • Recursos imprescindibles per fer escrits brillants

Cada sessió dura aproximadament entre 30 i 60 minuts i va acompanyada de materials en format Word o Powerpoint que l’usuari es pot descarregar. La formació és a càrrec d’Anna Arnall, lingüista col·laboradora del Servei Lingüístic del Consell de l’Advocacia Catalana.

Com accedir als cursos?

Cal registrar-se a la plataforma del Consell per poder-hi tenir accés. L’enllaç és el següent: www.formacioadvocaciacatalana.cat

Més informació

Related Articles

Back to top button