Home / Articles Butlletí / Què es va dir al Primer Congrés de la Llengua Catalana sobre el llenguatge jurídic català?

Què es va dir al Primer Congrés de la Llengua Catalana sobre el llenguatge jurídic català?

Després de dos segles de repressions legals contra la llengua catalana, i en plena embranzida de la reivindicació de la llengua arran del moviment de la Renaixença i el Modernisme, va tenir lloc ara fa 111 anys el Primer Congrés de la Llengua Catalana.

El Congrés, organitzat i presidit per Antoni M. Alcover, es va celebrar a Barcelona del dia 13 al 18 d’octubre de l’any 1906. El seu objectiu principal fou orientar els estudis sobre la llengua catalana per redactar la gramàtica de la llengua catalana, però els actes es van convertir en una manifestació d’adhesió col·lectiva al català i en un plebiscit a favor de la codificació definitiva de l’idioma.

En el marc del Congrés, també hi va haver un espai per al llenguatge jurídic català. Destaquem tres de les comunicacions que es van presentar al congrés dins la Secció Social i Jurídica:

Us podeu descarregar les Actes completes del Primer Congrés en aquest enllaç.

A cicac.cat utilitzem cookies pròpies i d'analítica per millorar la teva experiència d'usuari. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca