Home / Articles Butlletí / L’Advocacia Catalana lliura el X Premi Agustí Juandó i Royo a l’advocat barceloní Pere Cuxart

L’Advocacia Catalana lliura el X Premi Agustí Juandó i Royo a l’advocat barceloní Pere Cuxart

FOTO1 MITJALa Comissió de Llengua Catalana del Consell de l’Advocacia Catalana va lliurar el dijous 25 de febrer el X Premi Agustí Juandó i Royo a l’advocat barceloní Pere Cuxart Bartolí en reconeixement de la defensa de la llengua catalana durant la seva trajectòria professional.

L’homenatge es va dur a terme al Pati de Columnes del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, amb l’assistència de nombroses personalitats de l’àmbit jurídic de Catalunya, a més dels degans dels col·legis d’advocats catalans i de membres de les seves juntes de govern.

Va obrir l’acte el vicepresident del Consell de l’Advocacia Catalana i degà de Lleida, Jordi Albareda. En el seu discurs, Albareda va reiterar el compromís de la institució en promoure l’ús de la llengua catalana en l’àmbit judicial i alhora va demanar que el català fos considerat un “requisit” i no només un “mèrit” per a tot el personal destinat a l’Administració de justícia a Catalunya, per tal de “poder garantir el dret efectiu de l’ús del català en la justícia.

En la mateixa línia es va pronunciar el president de la Comissió de Llengua del Consell i degà de Tortosa, Josep Canício, que va dir que resulta incomprensible que el coneixement del català no sigui obligatori per als jutges que exerceixen a Catalunya, tot i que les lleis emparen els ciutadans en general i els professionals en particular, a l’hora d’utilitzar la llengua catalana.

L’acte també va comptar amb les intervencions de la secretària de Relacions amb l’Administració de Justícia del Departament de Justícia, Patrícia Gomà, i de la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, a més del membre de la Comissió de Llengua Catalana del Consell, Josep Cruanyes. La família de Pere Cuxart, va recollir el premi en representació seva, que va excusar l’assistència a l’acte a causa d’una situació delicada de salut.

Teniu a la vostra disposició el laudatio pronunciat pel membre de la Comissió de Llengua, Josep Cruanyes. Més informació i imatges de l’acte.

foto

A cicac.cat utilitzem cookies pròpies i d'analítica per millorar la teva experiència d'usuari. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca