Home / Articles Butlletí / La prova d’accés a l’advocacia, altra vegada només en castellà

La prova d’accés a l’advocacia, altra vegada només en castellà

Per segon any consecutiu, l’examen de la prova d’accés a l’advocacia a Catalunya només estava redactat en llengua castellana. El govern espanyol, de qui depèn la prova obligatòria per poder exercir la professió, va desatendre la petició de l’advocacia catalana per tal que l’examen, tipus test, estigués disponible en les llengües cooficials de cada comunitat autònoma: català i castellà, en el cas de Catalunya. Per aquest motiu, el representant de l’advocacia a la Comissió Avaluadora de la prova d’accés, Carles McCragh, va fer constar en acta una queixa formal pel fet que la prova només es pogués fer en castellà.

Pel que fa al contingut de l’examen, la convocatòria d’aquest any ha mantingut el model de prova tipus test dels anys anteriors, que només incloïa una pregunta del dret propi català. Per aquest motiu, l’advocacia catalana també sol·licita al Ministeri que l’examen inclogui més temes del dret propi de Catalunya, especialment en els àmbits civil i administratiu. Consulteu la nota de premsa completa

A cicac.cat utilitzem cookies pròpies i d'analítica per millorar la teva experiència d'usuari. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca