L’IEC publica un nou volum de l’Atles lingüístic del domini català

atles_7Aquest és el setè dels nou volums que formaran l’Atles lingüístic del domini català, un atles descriptiu que ofereix una radiografia rigorosa de l’estat de la llengua catalana als anys seixanta i setanta i que recupera tot un patrimoni de la llengua oral. Els autors són Joan Veny i Lídia Pons, i el llibre és fruit d’un projecte de dialectologia, també titulat Atles Lingüístic del Domini Català.

El treball està dedicat als insectes i altres invertebrats, als ocells, als animals salvatges i als oficis, i conté prop de dos-cents conceptes i cent seixanta mapes, que permeten observar les variacions lingüístiques de cada localitat gràcies a les transcripcions fonètiques dels mots. Palometa, bolandrina, farfalla, papillon, boliana, papaió i mariposa, són algunes de les maneres com s’anomenen les papallones en el domini lingüístic català i que recull aquest setè volum.

Consulteu els diversos volums de l’Atles lingüístic del domini català (a excepció del setè)

Related Articles

Back to top button