Vídeo. WbinCICAC: Les persones refugiades a causa conflictes armats i la connexió amb el tràfic de persones

Informe global sobre tràfic de persones de 2022 que publica la L’Oficina de les Nacions Unides contra la Droga i el Delicte (UNODC) emfatitza la relació entre el tràfic de persones i els conflictes armats.

L’informe estableix que és en el context de conflictes armats on s’accentua aquesta pràctica per part sobretot de grups armats partícips del conflicte amb la finalitat de finançar l’activitat armada, però també per part de grups de crim organitzat.

El tràfic de persones és una de les activitats criminals més present a escala internacional, i que més beneficis aporta. És per això que combatre aquest tipus d’activitat és un desafiament important per molts col·lectius professionals entre ells l’advocacia, que té com una de les seves funcions la de detectar i defensar les víctimes d’aquest delicte.

En aquest webinar abordarem com les entitats especialitzades amb tràfic de persones atenen a possibles víctimes en frontera així com la seva experiència sobre el dispositiu que es va organitzar per l’arribada de persones que fugien del conflicte a Ucraïna.La Inauguració anirà a càrrec de la Sra. Mireia Mata, Secretària d’Igualtats del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat i la benvinguda anirà a càrrec de l’Excma. Sra. Encarna Orduna, presidenta del Consell de l’Advocacia Catalana i degana de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Reus.

La presentació la realitzarà l’Excma. Sra. Estela Martin Urbano, vicepresidenta de la Subcomissió d’Estrangeria del CICAC i degana de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Tarragona.

La moderació anirà a càrrec de David Querol, membre de la Subcomissió d’Estrangeria del Consell de l’Advocacia Catalana i president de la Comissió de DPI DDHH de l’ICAB.

Persones que intervenen:

  • Eva Menéndez, jurista d’ACNUR i referent de gènere a l’entitat.
  • Laura Castro, servei jurídic de SICAR entitat que es dedica a atendre víctimes de tràfic de persones.
  • Sergent Luis Moreno, cap de la Unitat central de Tràfic d’Éssers Humans de MMEE.

Data: 30 de novembre de 2023

Format: Línia

Preu: Gratuït


 

 

Us comuniquem que tant els ponents com l’organitzador de qualsevol sessió formativa que es realitzi mitjançant plataforma digital, prohibeixen expressament l’enregistrament audiovisual i posterior difusió i exhibició de la seva imatge en qualsevol suport, ja sigui material o electrònic, així com per a la producció, edició i/o emissió o difusió, mitjançant  reproducció, íntegra o parcial d’aquesta conferència. Aquesta prohibició es fa extensible a qualsevol document que sigui annexat a la sessió, amb independència del seu format i suport, com ara fotografies, diapositives, imatges incloses en vídeo, presentacions Power Point o qualsevol altre mitjà d’exhibició o difusió pública sense restricció

Related Articles

Back to top button