Manifest de l’Advocacia pel Corredor Mediterrani

VI Trobada de Consells i Col·legis de l'Advocacia de l'arc del Mediterrani

Des del mes de maig de 2017, en què els Consells i els Col·legis de l’Advocacia de l’arc del Mediterrani van celebrar a Manresa la primera conferència per reivindicar el desenvolupament del corredor mediterrani, es constata que no s’ha recuperat el retard històric en l’execució d’aquesta infraestructura essencial per al desenvolupament econòmic i sostenible, que ja acumula 20 anys de retard.

Sis anys després d’aquella primera conferència, les reivindicacions que els representants de l’advocacia vam realitzar al seu dia, i que es van reiterar l’any 2018 a València, el 2019 a Cartagena, l’any 2020 a Benidorm i el 4 de maig passat a Tarragona, continuen vigents.

El desenvolupament definitiu d’aquesta infraestructura, que ha de permetre una millora de la competitivitat empresarial del territori que ha de travessar, no permet més dilació en el temps.

La necessitat urgent d’actuar contra el canvi climàtic requereix, també, un desenvolupament urgent de la inversió en infraestructures sostenibles, i el corredor mediterrani n’és un exemple clar, i permet avançar de conformitat amb el que disposa l’Objectiu 9 de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.

Finalment, esperem que el desplegament definitiu del corredor mediterrani s’acompanyi de les inversions necessàries en el sector serveis que, invariablement, es veuran afectats per la incidència de la millora de les infraestructures i l’increment de l’activitat econòmica que implicarà.

En aquests moments, coincidents amb els inicis d’una nova legislatura parlamentària i un nou equip de govern, traslladem la petició de l’advocacia del Mediterrani, que s’efectuïn les dotacions pressupostàries necessàries i es procedeixi a l’execució immediata i sense cap retard del corredor mediterrani, en tant que infraestructura vertebradora dels territoris que travessa.

Castelló, 16 i 17 de novembre de 2023

Related Articles

Back to top button