Comunicat del TSJC sobre la nova funcionalitat del dret d’opció lingüística

El secretari de govern del TSJC, Joaquim Martínez Sánchez, va emetre el passat gener un comunicat amb motiu de la nova funcionalitat lingüística d’ejusticia.cat. El comunicat anava adreçat a tots els lletrats i lletrades de l’Administració de justícia per tal que estiguessin assabentats de la nova funcionalitat que permet contribuir a fer més efectiu el dret d’opció lingüística, i els va donar instruccions de traslladar aquesta informació a tot el personal de la seva oficina judicial.

Els ciutadans de Catalunya tenen el dret d’opció lingüística, que vol dir bàsicament que tenen dret a escollir si volen rebre la documentació oficial en català o castellà. Amb la nova funcionalitat el personal de l’oficina judicial pot conèixer l’opció lingüística de la part i atendre-la directament, atès que disposen tant de plantilles del document en llengua catalana com de traductor automàtic.

Llegiu el comunicat

Related Articles

Back to top button