Del 6 al 13 de novembre: VII Viquimarató de la llengua, en línia!

LA VII Viquimarató comptarà per primera vegada amb la implicació dels set territoris on es parla català: l’Alguer, Andorra, Catalunya, Catalunya del Nord, la Franja de Ponent, les Illes Balears i el País Valencià. A causa de la pandèmia, la Viquimarató es desenvoluparà en línia i, a més, se’n modificarà la durada per passar de la Nit Digital d’anteriors edicions a una setmana sencera d’activitat a la xarxa, que es donarà a conèixer amb l’etiqueta #Viquillengua7x7.

L’acte està organitzat pel Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Política Lingüística, i l’Amical Wikimedia, i tindrà lloc durant la setmana del 6 al 13 de novembre.

El tema central serà els lingüistes dels territoris de parla catalana. El repte que es planteja als viquipedistes i a tothom que hi vulgui participar és aconseguir crear o ampliar com a mínim 50 articles dels 70 lingüistes proposats (o d’altres amb perfil adequat per formar part de la Viquipèdia). Es tractarà, doncs, de completar i millorar articles de la Viquipèdia en català que recullin informació sobre lingüistes que s’hagin dedicat a la llengua catalana, inclosos catalanòfils d’arreu del món. Alhora que es proposa la creació d’articles nous, per als lingüistes que no hi figuren, i la traducció de continguts existents a diferents llengües.

L’esdeveniment és gratuït però cal apuntar-s’hi prèviament enviant un correu electrònic a coordinacio@wikimedia.cat . Si l’usuari ja té un compte a la Viquipèdia, es pot inscriure directament a la llista que apareix en aquesta pàgina:

https://ca.wikipedia.org/wiki/Viquip%C3%A8dia:VII_Viquimarat%C3%B3_de_la_Llengua_Catalana

Related Articles

Back to top button