Home / Articles Butlletí / Resultats de l’Enquesta d’usos lingüístics 2018 a les Terres de Ponent, l’Alt Pirineu i l’Aran

Resultats de l’Enquesta d’usos lingüístics 2018 a les Terres de Ponent, l’Alt Pirineu i l’Aran

Segons l’Enquesta d’usos lingüístics 2018, l’Alt Pirineu és el territori de Catalunya amb més coneixements de català; i Ponent i l’Alt Pirineu se situen entre els territoris on s’usa més intensivament (molt o força), amb el 50 % i el 60 % de la població. Com al conjunt de Catalunya, la transmissió generacional és positiva cap al català, sobretot a l’Alt Pirineu. Pel que fa a l’aranès, el 83,3 % de la població adulta l’entén, el 73,5 % el sap llegir, el 60 % el sap parlar i el 45,8 % el sap escriure. Els coneixements d’aranès augmenten des del 2008.

D’altra banda, l’Enquesta també indica que a les Terres de Ponent i a l’Alt Pirineu, la majoria de la població de 15 anys i més declara entendre (94,4 % i 97,8 %), saber parlar (84,4 % i 95,2 %), llegir (87,6 % i 93,3 %) i escriure el català (73 % i 76,3 %). Són percentatges per sobre de la mitjana dels nivells de coneixement de Catalunya. Els de l’Alt Pirineu són els més alts de Catalunya.

Més informació