Resultats de l’Enquesta d’usos lingüístics 2018 a les Terres de Ponent, l’Alt Pirineu i l’Aran

Segons l’Enquesta d’usos lingüístics 2018, l’Alt Pirineu és el territori de Catalunya amb més coneixements de català; i Ponent i l’Alt Pirineu se situen entre els territoris on s’usa més intensivament (molt o força), amb el 50 % i el 60 % de la població. Com al conjunt de Catalunya, la transmissió generacional és positiva cap al català, sobretot a l’Alt Pirineu. Pel que fa a l’aranès, el 83,3 % de la població adulta l’entén, el 73,5 % el sap llegir, el 60 % el sap parlar i el 45,8 % el sap escriure. Els coneixements d’aranès augmenten des del 2008.

D’altra banda, l’Enquesta també indica que a les Terres de Ponent i a l’Alt Pirineu, la majoria de la població de 15 anys i més declara entendre (94,4 % i 97,8 %), saber parlar (84,4 % i 95,2 %), llegir (87,6 % i 93,3 %) i escriure el català (73 % i 76,3 %). Són percentatges per sobre de la mitjana dels nivells de coneixement de Catalunya. Els de l’Alt Pirineu són els més alts de Catalunya.

Més informació

Related Articles

Back to top button