Baròmetre de l’ús del català a internet: resum de la situació de març de 2020

Segons WICCAC (Webmàsters Independents en Català, de Cultura i d’Àmbits Cívics), en data 31 de març de 2020 el 100% dels webs d’universitats i sobre teatre i dansa ofereixen informació en català. De prop els segueixen els del sector de vins i caves, fires i salons, músic i ONGs, entre d’altres. Es registra un ús mitjà del català (entre un 50 i 65%) en les pàgines webs de l’àmbit de la informàtica, l’alimentació, les assegurances i les entitats bancàries. I es registra un ús molt baix (entre un 0 i 30%) en les pàgines webs d’empreses d’automòbils i electrodomèstics i webs sobre cosmètica, entre d’altres.

D’entre les notícies sobre el català al món digital que destaca aquesta associació, esmentem la discriminació que pateix el català en la nova plataforma Disney+, la incorporació del català en els telèfons Motorola i la promoció del català en els videojocs i en els assistents virtuals amb veu per part del Govern català.

Més informació

Related Articles

Back to top button