Home / Articles Butlletí / Baròmetre de l’ús del català a internet: resum de la situació de març de 2020

Baròmetre de l’ús del català a internet: resum de la situació de març de 2020

Segons WICCAC (Webmàsters Independents en Català, de Cultura i d’Àmbits Cívics), en data 31 de març de 2020 el 100% dels webs d’universitats i sobre teatre i dansa ofereixen informació en català. De prop els segueixen els del sector de vins i caves, fires i salons, músic i ONGs, entre d’altres. Es registra un ús mitjà del català (entre un 50 i 65%) en les pàgines webs de l’àmbit de la informàtica, l’alimentació, les assegurances i les entitats bancàries. I es registra un ús molt baix (entre un 0 i 30%) en les pàgines webs d’empreses d’automòbils i electrodomèstics i webs sobre cosmètica, entre d’altres.

D’entre les notícies sobre el català al món digital que destaca aquesta associació, esmentem la discriminació que pateix el català en la nova plataforma Disney+, la incorporació del català en els telèfons Motorola i la promoció del català en els videojocs i en els assistents virtuals amb veu per part del Govern català.

Més informació

A cicac.cat utilitzem cookies pròpies i d'analítica per millorar la teva experiència d'usuari. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca