Comunicat sobre la prestació del servei de Torn d’Ofici i Assistència al Detingut amb les necessàries mesures de seguretat davant l’estat d’emergència

En relació a la declaració de l’estat d’alarma decretat ahir dissabte pel govern espanyol, als decrets impulsats pel govern de la Generalitat i a les indicacions de la Organització Mundial de la Salut (OMS) sobre la pandèmia del Covid-19, el Consell de l’Advocacia Catalana comunica a la població en general que:

 

  • L’advocacia garanteix les 24 hores del dia la defensa i assistència a tota persona detinguda o privada de llibertat per qualsevol altre causa

 

  • En aquest moments excepcionals seguim garantint el dret fonamental de defensa a tota persona i exigim que l’administració faciliti les mesures de protecció necessàries per a la prestació d’aquest servei fonamental amb l’objectiu d’assegurar que  el dret de defensa es realitzi amb totes les garanties sanitàries, tant dels professionals de l’advocacia com dels detinguts i les forces policials

 

  • Demanem que, en el cas que no es pugui comptar amb mascaretes i guants profilàctics, el servei es presti telefònicament des de la mateixa comissaria i amb visualització del detingut per les càmeres de seguretat, tot garantint la privacitat de les comunicacions entre advocat i detingut.

 

  • L’assistència del lletrat a la lectura de drets i l’acte de la declaració es portarà a terme a través de mans lliures i la visualització per càmera, procedint  finalment a la signatura de les diligències.

 

  • Garantim també la prestació del Servei d’Orientació Jurídica, si bé excepcionalment es realitzarà per mitjans digitals i/o telefònics, al igual que el Servei d’Orientació a la Mediació, segons les disponibilitats de cada col·legi

El Consell de l’Advocacia Catalana agraeix a tots els i les professionals la prestació d’aquests serveis fonamentals per a la ciutadania en aquests moments incerts i complexes.

 

Barcelona, a 15 de març de 2020

Related Articles

Back to top button