Continua la recollida de veus en català per al projecte Common Voice

El projecte Common Voice de Mozilla, impulsat a Catalunya per l’associació Softcatalà, disposa ja de 117 hores de veu validades, de les 1.000 que són necessàries per poder publicar una base de dades de veu en català amb llicència oberta. Dels 29 idiomes que recullen mostres de veu, el català és la cinquena llengua pel que fa a nombre d’aportacions, per darrera de l’anglès, l’alemany, el cabilenc i el francès.

La iniciativa permetrà a qualsevol empresa, gran o petita, l’accés a dades lingüístiques per  desenvolupar aplicacions innovadores per als aparells i el web que puguin reconèixer la parla en català.

La dinàmica de participació és senzilla i pot fer-se des de qualsevol telèfon mòbil. Consisteix en llegir i enregistrar 5 frases aleatòries. També es pot participar validant les frases que prèviament han introduït altres usuaris. Tot i que per fer aportacions no cal crear un perfil personal és recomanable fer-ho per permetre generar models lingüístics més acurats i extraure estadístiques com el gènere o dialectes. [Font: Política Lingüística]

Related Articles

Back to top button