L’aplicació Transcripció instantània de Google reconeix el català

Google ha creat una aplicació de reconeixement de veu que transcriu de forma automàtica el so que capta el micròfon del dispositiu mòbil i ho pot fer en 70 idiomes diferents, entre ells el català. Transcripció instantània és una aplicació d’accessibilitat adreçada, principalment, a persones sordes o amb deficiències auditives però que pot fer servir tothom.

La tecnologia de reconeixement de parla i sons automàtic de Google transcriu l’àudio en temps real i mostra el text escrit en pantalla. Si es parla en català, el text es mostrarà en aquest idioma. També reconeix sons no verbals de fons, com rialles, música, cops o el lladruc d’un gos, i els visualitza en pantalla en forma d’etiquetes. Les converses es desen fins a 3 dies.

La Direcció General de Política Lingüística està col·laborant amb Google en la creació d’un model acústic multilocalizador, multilingüe i uniforme per a la síntesi estadística paramètrica del llenguatge en català, és a dir, una veu parametritzada en català de la més alta qualitat. [Font: Política Lingüística]

Related Articles

Back to top button