El XIIIè Premi Agustí Juandó i Royo d’enguany és per a l’advocat August Gil Matamala

Com cada any, el Consell de l’Advocacia Catalana, de la mà de la seva Comissió de Llengua, atorga el Premi Agustí Juandó i Royo, un guardó que busca premiar una persona o entitat que s’hagi distingit en la defensa del català en l’àmbit jurídic.

Enguany el guardó és per a August Gil Matamala, advocat que ha contribuït summament en la defensa dels drets humans i que ha exercit en català i ha defensat aquesta llengua en la seva tasca professional. El 2007 va rebre la Creu de Sant Jordi. L’acte de lliurament tindrà lloc el proper mes de juliol al paranimf de la Universitat de Barcelona.

El premi Agustí Juandó

La Comissió de Llengua va crear l’any 2004 una distinció honorífica amb l’objectiu de premiar una persona o entitat que s’hagi distingit en la defensa de la nostra llengua en l’àmbit jurídic, així com sensibilitzar l’esmentat àmbit de la situació en què es troba el català. Aquesta distinció és una de les iniciatives que s’emmarquen en el Pla de Treball subscrit per la Generalitat i la nostra Comissió. La distinció ha estat batejada amb el nom de “Premi Agustí Juandó i Royo”, en honor a l’actitud exemplar d’Agustí Juandó en la defensa de l’ús de la nostra llengua en l’àmbit del dret i als tribunals en moments dramàtics que li van costar la vida.

Més informació sobre els guardonats amb el Premi Agustí Juandó i Royo

Related Articles

Back to top button