El neologisme de l’any 2018: sororitat

Com cada any, l’Institut d’Estudis Catalans i l’Observatori de Neologia de la UPF llancen una crida oberta al públic perquè participi en la tria del neologisme de l’any. El terme guanyador és candidat a format part del diccionari oficial de la llengua catalana.

El passat mes de desembre es va donar a conèixer el resultat del neologisme del 2018 i és el terme sororitat, que designa la relació de solidaritat entre dones basada en motius socials, ètics i emocionals. Des del feminisme s’utilitza des de fa uns anys aquesta versió femenina de la fraternitat que Miguel de Unamuno ja proposava per al castellà l’any 1921 a La tía Tula i que l’Observatori de Neologia va començar a documentar en català a finals de l’any 2016. Va ser l’any 2017, però, i, sobretot, l’any 2018, quan aquest mot es va incorporar realment a l’ús social. Ara, aquesta paraula serà candidata a formar part del Diccionari de la llengua catalana. El neologisme de l’any 2017 va ser cassolada i el del 2016 vegà.

Related Articles

Back to top button