Per Nadal, regala Fabra

Durant l’any 2018 s’han publicat o reeditat un gran nombre d’obres i d’articles sobre aspectes diversos de la vida i l’obra de Pompeu Fabra amb motiu de la celebració de l’Any Fabra. Entre els treballs publicats n’hi ha tant de caràcter científic com de divulgatiu i també d’adreçats específicament a la població infantil i juvenil.

En l’àmbit més divulgatiu s’ha publicat el volum Pompeu Fabra i Poch, enginyer, que recull les intervencions dels ponents a l’acte d’homenatge que li van retre els Enginyers Industrials de Catalunya; la publicació sobre els anys de joventut Pompeu Fabra: el menhir i els arbres de Mònica Boixader, publicat per Núvol; i els monogràfics que li han dedicat Revista de Catalunya, amb el volum Pompeu Fabra, llengua, civisme, país i també Infomigjorn, L’Estel, Llengua Nacional, El Temps i Serra d’Or.

Altres publicacions de caràcter acadèmic editats en motiu de l’Any Fabra són Pompeu Fabra i la codificació del català del comissari de l’Any Fabra, Jordi Ginebra; l’epistolari Fabra i Coromines. Amistat i cartes d’exili (edició a cura de Josep Ferrer i Joan Pujadas) i el volum Els principis fonamentals en la tasca normativitzadora de Pompeu Fabra de Joan Martí i Castell. En breu, sortirà publicat el volum Pompeu Fabra. Vida i obra en imatges de Jordi Manent i David Paloma, publicat per Editorial Base, i el llibre Fabra, Moll i Sanchis Guarner. La construcció d’una llengua moderna de cultura des de la diversitat d’Antoni Ferrando Francés, en curs d’edició per la Universitat de València.

Més informació.

[Font: Política Lingüística]

Related Articles

Back to top button