Sessió formativa del Servei Lingüístic del CICAC a la Facultat de Dret de la UAB

El proper 5 d’octubre el Servei Lingüístic del CICAC oferirà una sessió formativa a estudiants del primer curs de la Facultat de Dret per proporcionar-los els recursos lingüístics indispensables per poder redactar en llenguatge jurídic català. Es donaran a conèixer eines com bases de dades legislatives en català, formularis jurídics en català, diccionaris, glossaris i manuals d’estil, entre molts altres recursos.

La sessió també servirà per resoldre dubtes lingüístics i abordar qüestions sovint conflictives a l’hora de redactar textos jurídics. Per exemple, diem “legítima” o “llegítima”? Com es diu “habida cuenta” en català? Quina diferència hi ha entre “arxiu” i “arxivament?

Aquesta iniciativa s’emmarca dins el Pla de treball que el Consell de l’Advocacia Catalana ha signat amb la Generalitat de Catalunya per impulsar l’ús del català jurídic.

Related Articles

Back to top button