Home / Articles Butlletí / Sessió formativa del Servei Lingüístic del CICAC a la Facultat de Dret de la UAB

Sessió formativa del Servei Lingüístic del CICAC a la Facultat de Dret de la UAB

El proper 5 d’octubre el Servei Lingüístic del CICAC oferirà una sessió formativa a estudiants del primer curs de la Facultat de Dret per proporcionar-los els recursos lingüístics indispensables per poder redactar en llenguatge jurídic català. Es donaran a conèixer eines com bases de dades legislatives en català, formularis jurídics en català, diccionaris, glossaris i manuals d’estil, entre molts altres recursos.

La sessió també servirà per resoldre dubtes lingüístics i abordar qüestions sovint conflictives a l’hora de redactar textos jurídics. Per exemple, diem “legítima” o “llegítima”? Com es diu “habida cuenta” en català? Quina diferència hi ha entre “arxiu” i “arxivament?

Aquesta iniciativa s’emmarca dins el Pla de treball que el Consell de l’Advocacia Catalana ha signat amb la Generalitat de Catalunya per impulsar l’ús del català jurídic.