Home / Articles Butlletí / Acord del CICAC per impulsar l’aranès en l’àmbit jurídic

Acord del CICAC per impulsar l’aranès en l’àmbit jurídic

El Consell de l’Advocacia Catalana acorda, després de reunir-se amb l’Institut d’Estudis Aranesi a finals d’aquest estiu, que fomentarà l’ús de l’aranès en l’àmbit jurídic de la Vall d’Aran, on la llengua castellana és la predominant. Les mesures que adoptarà el CICAC són:

  • La col·locació de cartells al jutjat per informar els ciutadans del seu dret a emprar l’aranès davant la justícia.
  • L’elaboració d’un pack de benvinguda als jutges amb destinació Vielha perquè coneguin la situació sociolingüística de la Vall d’Aran.
  • La traducció a l’aranès dels formularis bàsics de l’àmbit jurídic

Així mateix, el CICAC estudiarà la possibilitat d’incloure l’aranès en el Pla de promoció del català que va endegar l’any passat per impulsar l’ús del català en els escrits del Torn d’Ofici, així com d’incloure la llengua occitana en el programa informàtic de presentació telemàtica d’escrits als jutjats.

A cicac.cat utilitzem cookies pròpies i d'analítica per millorar la teva experiència d'usuari. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca