InformeCAT 2017

La Plataforma per la Llengua ha presentat l’InformeCAT17, el qual mostra una panoràmica de la salut del català a través d’un recull de 50 dades dels diversos àmbits que tenen una influència més gran per a la llengua.

En aquesta sisena edició de l’InformeCAT s’evidencia el creixement del català en determinats àmbits, com el cultural i el d’internet i les noves tecnologies; però, en canvi, es fa notòria la manca de reconeixement oficial i jurídic que pateix el català, així com l’ofensiva en què es veu sotmès per part d’institucions com el govern de l’Estat espanyol. Això es fa evident si s’observa el tractament que rep la llengua per part de l’Administració de justícia.

Els titulars que conté l’informe amb relació a la justícia són:

  • Arrenquen amb obstacles els primers exàmens d’accés a l’advocacia disponibles en català
  • Només el 14% dels senadors espanyols volen que els funcionaris judicials sàpiguen català allà on és oficial
  • 8,4%: sentències en català al mínim històric
  • Un document assenyala que Cervantes sí que podia declarar en català davant la justícia l’any 1580

Consulteu l’informe complet.

Related Articles

Back to top button