Trobades de Col·legis de la mediterrània 2017

El passat 9, 10 i 11 de març es va portar a terme  a la ciutat marroquí de Marràqueix la reunió de la Comissió de la Mediterrània de la Federació de Col·legis d’Advocats d’Europa (FBE en les seves sigles en francès). En aquesta reunió es va tractar el tema la crisis de les persones refugiades a la mediterrània amb la intenció d’emprendre accions conjuntes per actuar davant la vulneració de drets de les persones sol·licitants de protecció internacional.

La Comissió de la Mediterrània de la FBE  està formada per col·legis d’advocats d’Itàlia, França, Espanya i altres que no formen part de la FBE però participen de forma activa en aquesta comissió com col·legis d’advocats del Marroc, Algèria, Tunísia, Líban entre d’altres.

La Comissió de la Mediterrània és un espai d’interacció de les advocacies de les dos ribes de la mediterrània, creada amb l’objectiu de promoure un espai de pau i prosperitat en la zona, on l’advocacia, com un actor més, vol jugar un paper destacat i contribuir a l’aproximació i convivència entre les advocacies de tots el països de la ribera de la Mediterrània.

Des del Consell de l’Advocacia Catalana, membre de la FBE, es va participar activament a la reunió i el President del CICAC Excm. Sr. Carles MacCragh, va realitzar un ponència moderada per l’Excm. degà emèrit del col·legi d’Advocats de Tortosa, Sr. Josep Canício que tractava sobre  “L’ Europa Fortalesa davant l’Europa de la Solidaritat”.

El CICAC forma part del Comitè d’Acollida a les Persones Refugiades creat per la Generalitat de Catalunya al 2015 i des del seu inici i s’ha compromès a posar a disposició recursos per a fer efectiva l’acollida de persones refugiades. Durant 2015 i 2016 el CICAC va realitzar formació a advocats i advocades sobre protecció internacional, va col·laborar en la formació jurídica per col·lectius de professionals que han de fer la primer acollida a les persones refugiades que arriben a Catalunya, bàsicament treballadors socials i personal d’entitats del tercer sector i va posar a disposició 39 punts d’Orientació Jurídica en tot el territori, corresponents als 14 Col·legis d’Advocats.

Les jornades van culminar amb la “Declaració de Marràqueix” document que estableix les bases i principis de la col·laboració entre les advocacies de les dues riberes de la mediterrània i la qual pretén ser full de ruta per a tots els advocats i advocades independents que defensen els drets humans de les persones emigrants; emfatitza la importància dels drets fonamentals, les llibertats i de l’Estat de Dret en l’àrea del dret de migració.

Declaració de Marràqueix, març de 2017

Related Articles

Back to top button