Els catorze Col·legis d’Advocats catalans podran connectar per videoconferència amb tots els centres penitenciaris de Catalunya

El Departament de Justícia posa en marxa vuit noves cabines a Brians 1, l’equipament que substitueix la Model com a centre de preventius de la demarcació de Barcelona

El Departament de Justícia i el Consell de l’Advocacia Catalana impulsen la comunicació per videoconferència entre els presos i els seus representants legals. Després de l’èxit d’una prova pilot que ha connectat el Centre Penitenciari Quatre Camins (Vallès Oriental) amb els Col·legis d’Advocats de Barcelona i Granollers, el Govern i el Consell de l’Advocacia Catalana estendran progressivament aquest sistema a tots els col·legis professionals i centres penitenciaris i de justícia juvenil de la Generalitat. El desplegament ja ha començat i, segons el calendari previst, es completarà durant el 2018. Cada any es fan 37.000 comunicacions presencials entre advocats i interns. El Departament de Justícia calcula que, amb la implantació d’aquest tipus de comunicacions, les visites es podrien reduir a la meitat.

Capacitat per a 16.000 videoconferències entre advocats i preventius de Brians 1

La comunicació per videoconferència es posarà en marxa immediatament a Brians 1 (Sant Esteve Sesrovires), que és el nou centre per a persones en presó preventiva de la demarcació de Barcelona des d’aquest 7 de març en substitució de la Model. Justícia hi ha instal·lat vuit equips amb capacitat per a 16.000 comunicacions l’any entre advocats i persones privades de llibertat. Aquesta mesura continua garantint l’assistència jurídica gratuïta dels presos preventius i estalvia temps i costos als advocats.

Amb l’equipament d’aquestes vuit noves sales de videoconferència, Brians 1 cobrirà a bastament les necessitats de comunicacions entre els interns i els seus representants legals. El conjunt dels col·legis d’advocats de la demarcació de Barcelona suma 18.293 exercents, als quals se’ls donarà servei amb aquestes videoconferències.

L’Acord per a la implantació de la comunicació per videoconferència, l’han signat aquest dijous 23 de març, el conseller de Justícia, Carles Mundó, i el president del Consell de l’Advocacia de Catalunya, Carles McCragh, després de visitar les noves instal·lacions de Brians 1.

Desplegament progressiu de la comunicació per videoconferència

La videoconferència entre advocats i interns funciona com a prova pilot a Quatre Camins des de l’estiu passat. El proper mes d’abril, Justícia i el Consell de l’Advocacia completaran la connexió dels col·legis de Barcelona i de Granollers amb els centres penitenciaris Brians 1, Brians 2 (Baix Llobregat), Lledoners (Bages), Puig de les Basses (Alt Empordà) i Mas d’Enric (Tarragonès); a més dels centres educatius de justícia juvenil L’Alzina (Vallès Occidental), Can Llupià (Barcelonès) i El Segre (Segrià).

A continuació, des del mes de març fins a finals d’any, s’hi connectaran els col·legis de Tarragona, Reus, Figueres, Girona, Manresa, Sant Feliu de Llobregat, Lleida, Mataró, Sabadell, Terrassa, Tortosa i Vic.

Durant el 2018, el Consell de l’Advocacia i el Departament de Justícia culminaran la instal·lació del sistema de videoconferència entre advocat i intern amb la posada en marxa dels últims equips als centres penitenciaris de Joves (Vallès Oriental), de Dones (Barcelonès) i Ponent (Segrià); i als centres educatius de justícia juvenil Els Til·lers (Vallès Oriental), Folch i Torres (Vallès Oriental) i Oriol Badia (Alt Penedès).

 

Barcelona, 23 de març de 2017

Related Articles

Back to top button