Nous termes catalans de l’àmbit del dret i l’economia

Han sortit publicats al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (núm. 7280, del 4 de gener de 2017) prop de 200 nous termes catalans normalitzats pel Consell Supervisor del TERMCAT entre el tercer quadrimestre de 2015 i el segon quadrimestre de 2016.

De la terminologia normalitzada pertanyent als àmbits econòmic i jurídic, cal destacar la vintena de termes sobre finançament alternatiu, és a dir, sobre instruments financers i serveis destinats a la provisió de capital per vies diferents de les de la banca: acceleradoracapital llavorclàusula de recuperacióincubadoraopció cadellpublicitat per capitalserveis per capital, etc.

I també tenen un pes important els termes de migracions (irregularitat sobrevingudamigració forçadamigrantmigrant en situació de bloqueigprincipi de no-devolucióreassentamentrefugiat in situretorn voluntari, etc.).

Així mateix, s’han normalitzat altres termes dels àmbits de l’alimentació, la mobilitat, l’educació, la informàtica i les teràpies alternatives. Les fitxes completes de tots aquests nous termes són consultables al web del TERMCAT, a través de la Neoloteca i el Cercaterm. El Consell Supervisor és l’òrgan que s’encarrega oficialment de la normalització de la terminologia en llengua catalana i està format per lingüistes i especialistes vinculats al TERMCAT i a l’Institut d’Estudis Catalans.

Related Articles

Back to top button