La primera prova d’accés a l’advocacia en català

Els graduats en dret que es van sotmetre el dissabte 29 d’octubre a la prova d’accés a l’advocacia van ser els primers que la van poder fer en català, després que el Govern insistís en la necessitat d’exercir aquest dret. La pressió del Departament de Justícia i altres representants de l’àmbit del dret es va concretar en un acord entre el conseller Mundó i el ministre de Justícia, Rafael Catalá, signat a Madrid el 15 de setembre.

Cal celebrar el fet que es puguin garantir els drets lingüístics dels ciutadans de Catalunya en exàmens d’aquest tipus, a pesar que aquest primer any van ser pocs els sol·licitants de fer la prova en català. Ara queda un altre camí per recórrer: afavorir la formació en dret en català així com la publicació en català de bibliografia especialitzada.

Related Articles

Back to top button