Setmana del Parlament Universitari

carrusel-logo-spuni-2015El Parlament de Catalunya obre les seves portes als estudiants. L’objectiu de la Setmana del Parlament Universitari és donar a conèixer el funcionament polític, l’estructura i les funcions de la institució parlamentària, i també la tasca de les persones que la representen. El curs es dissenya i es desenvolupa dins el marc de cooperació entre les universitats del sistema universitari català i el Parlament de Catalunya. Els alumnes que hi participen tenen l’oportunitat d’obtenir reconeixement acadèmic (segons la modalitat en què el fa cada universitat) en un àmbit teòric i pràctic que es caracteritza per l’exclusivitat del resultat que ofereix la cooperació entre aquestes institucions.

La Setmana del Parlament Universitari s’estructura a partir d’un seguit de simulacions de l’activitat parlamentària tutoritzades per professors universitaris, en les quals també participen representants del Parlament de Catalunya i representants d’altres àmbits polítics i institucionals catalans. Per a fer la simulació, els alumnes s’organitzen d’acord amb les seves àrees de coneixement i d’interès, i es constitueixen en:

  • Grups parlamentaris.
  • Assessors jurídics (lletrats).
  • Assessors lingüístics.
  • Premsa parlamentària i altres mitjans de comunicació.

Més informació

Related Articles

Back to top button