Home / Articles Butlletí / Premis Pompeu Fabra 2016

Premis Pompeu Fabra 2016

POmpeuFabra_premisEls premis Pompeu Fabra, instituïts per la Direcció General de Política Lingüística l’any 2008, reconeixen  i premien les persones, entitats, empreses o organitzacions que contribueixin en la projecció social de la llengua catalana. Els guardonats en la sisena edició dels premis Pompeu Fabra, corresponents a l’any 2016, són:

– En la categoria de projecció i difusió de la llengua catalana, The Anglo-Catalan Society.
– En la categoria trajectòria professional, científica o cívica, Jordi Carbonell i de Ballester.
– En la categoria de l’àmbit socioeconòmic, Casa Ametller.
– En la categoria de comunicació i noves tecnologies, Softcatalà.
– En la categoria incorporació a la comunitat lingüística catalana, Liz Castro.
– En la categoria de voluntariat lingüístic, Punt de Referència – Projecte d’extutelats.

Destaquem el guardonat Jordi Carbonell, polític i filòleg català, catedràtic de la Universitat de Càller (Sardenya), membre fundador de l’Associació de Sociolingüistes de Llengua Catalana i de la Societat Catalana d’Estudis Històrics, filial de l’Institut d’Estudis Catalans, i director de la Gran Enciclopèdia Catalana del 1965 al 1971. Va ingressar dues vegades a la presó, i el gener de 1971, en ser processat, va exigir el dret a declarar en català a fi de denunciar la violació dels drets lingüístics.

A cicac.cat utilitzem cookies pròpies i d'analítica per millorar la teva experiència d'usuari. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca