El transport intel·ligent en un nou vocabulari amb participació del TERMCAT

S’acaba de publicar en línia el Vocabulari panllatí de sistemes de transport intel·ligents, elaborat en el marc dels projectes de col·laboració de la Xarxa Panllatina de Terminologia (Realiter). L’obra conté 267 termes relacionats amb el desenvolupament dels sistemes de transport intel·ligents, és a dir, que són fruit de la integració de les tecnologies de la informació i la comunicació en les infraestructures, les xarxes i els vehicles de transport.

Cada terme presenta les denominacions en sis llengües romàniques (francès, català, castellà, gallec, italià i portuguès), amb els indicadors de categoria gramatical corresponents, i també en anglès. Les definicions són en francès, i s’hi poden trobar termes com ara carril VAO, centre de control de trànsit, gestió d’incidències viàries, límit de velocitat variable, ordinador de bord o servei de cotxe compartit. Consulteu el vocabulari en línia.

Related Articles

Back to top button