Home / Articles Butlletí / Institut Estudis Aranesi i Acadèmia Aranesa dera Lengua Occitana

Institut Estudis Aranesi i Acadèmia Aranesa dera Lengua Occitana

web_academia aranesAquesta institució acadèmica té per finalitat establir i actualitzar la normativa de l’aranès i promoure’n la investigació i l’estudi.

L’Institut d’Estudis Aranesi va ser creat el 2002 pel Conselh Generau d’Aran i el 2008 li va ser conferida l’autoritat lingüística sobre l’aranès en el propi territori de l’Aran. La Llei 35/2010, d’1 d’octubre, de l’occità, aranès a l’Aran, va establir en l’article 4.3 el mandat d’atorgar a l’Institut d’Estudis Aranesi l’exercici de l’autoritat lingüística com a organisme independent i amb caràcter d’acadèmia. Aquest 2015 s’ha dut a terme l’acte de presentació de la institució.

A la seva web hi podeu consultar acords, declaracions i publicacions de la institució, entre les quals destaquem Normes ortografiques der aranés i Introduccion ara Gramatica de Loís Albert.

A cicac.cat utilitzem cookies pròpies i d'analítica per millorar la teva experiència d'usuari. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca