Institut Estudis Aranesi i Acadèmia Aranesa dera Lengua Occitana

web_academia aranesAquesta institució acadèmica té per finalitat establir i actualitzar la normativa de l’aranès i promoure’n la investigació i l’estudi.

L’Institut d’Estudis Aranesi va ser creat el 2002 pel Conselh Generau d’Aran i el 2008 li va ser conferida l’autoritat lingüística sobre l’aranès en el propi territori de l’Aran. La Llei 35/2010, d’1 d’octubre, de l’occità, aranès a l’Aran, va establir en l’article 4.3 el mandat d’atorgar a l’Institut d’Estudis Aranesi l’exercici de l’autoritat lingüística com a organisme independent i amb caràcter d’acadèmia. Aquest 2015 s’ha dut a terme l’acte de presentació de la institució.

A la seva web hi podeu consultar acords, declaracions i publicacions de la institució, entre les quals destaquem Normes ortografiques der aranés i Introduccion ara Gramatica de Loís Albert.

Related Articles

Back to top button