El Corpus textual de l’IEC

WEB_CORPUS DIESEl Corpus textual informatitzat de l’Institut d’Estudis Catalans és un recurs lingüístic que recull i processa una gran varietat de textos escrits en llengua catalana entre el 1832 i 1988. Ha sigut creat per l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) sota la direcció del filòleg Joaquim Rafel i Fontanals. Està orientat a l’estudi lexicogràfic i serveix, entre d’altres, de base per a la redacció del Diccionari descriptiu de la llengua catalana, així com per al Diccionari de freqüències.

És un corpus completament anotat pel que fa a la categoria lèxica i morfològica dels mots que conté, i cadascuna de les ocurrències del corpus està associada al seu corresponent lema i està etiquetada amb la categoria morfològica que correspon a la seva forma. Es tracta també d’un recurs molt útil per a traductors, correctors i professionals de la llengua en general.

Accediu al corpus.

Related Articles

Back to top button