Home / Articles Butlletí / El Corpus textual de l’IEC

El Corpus textual de l’IEC

WEB_CORPUS DIESEl Corpus textual informatitzat de l’Institut d’Estudis Catalans és un recurs lingüístic que recull i processa una gran varietat de textos escrits en llengua catalana entre el 1832 i 1988. Ha sigut creat per l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) sota la direcció del filòleg Joaquim Rafel i Fontanals. Està orientat a l’estudi lexicogràfic i serveix, entre d’altres, de base per a la redacció del Diccionari descriptiu de la llengua catalana, així com per al Diccionari de freqüències.

És un corpus completament anotat pel que fa a la categoria lèxica i morfològica dels mots que conté, i cadascuna de les ocurrències del corpus està associada al seu corresponent lema i està etiquetada amb la categoria morfològica que correspon a la seva forma. Es tracta també d’un recurs molt útil per a traductors, correctors i professionals de la llengua en general.

Accediu al corpus.

A cicac.cat utilitzem cookies pròpies i d'analítica per millorar la teva experiència d'usuari. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca