Presentació de l’Informe de Política Lingüística 2013

El conseller de Cultura, acompanyat de la directora general de PAquest mes de novembre la Conselleria de Cultura ha presentat al Parlament de Catalunya l’Informe de Política Lingüística 2013, un recull de les actuacions que va dur a terme la Generalitat de Catalunya en matèria de política lingüística l’any passat.

L’informe també aporta dades sobre l’ús del català durant el 2013 en sectors com la cultura, l’ensenyament, el treball i també el sector jurídic. Pel que fa a aquest últim àmbit, les dades no són gaire esperançadores: el nombre de sentències redactades en català és d’un 12,4%; només s’ha comptabilitzat un 17,8 % de documents registrals en català; i amb relació a l’àmbit notarial, l’ús del català se situa en un 9,4% dels documents. L’àmbit jurídic, doncs, continua sent un sector pendent de normalitzar. Segons Mascarell, “és cert que ens acostem a la normalització del català, però encara queda molt camí per recórrer abans no puguem dir que el català s’ha normalitzat a Catalunya i, en definitiva, a tot el conjunt del domini lingüístic català”.

L’informe també conté, amb relació al 2013, un apartat sobre la normativa en dret lingüístic, així com informació sobre l’activitat jurisdiccional i les regulacions pendents de desenvolupar.

Consulteu l’Informe de Política Lingüística 2013

Related Articles

Back to top button