Nou estudi sobre l’ús del català: “Ofercat 2005-2012”

l ILLAL’Ofercat 2005 – 2012: Usos lingüístics als establiments comercials de Barcelona és un estudi realitzat per la Direcció General de Política Lingüística i l’Ajuntament de Barcelona, per mitjà del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona, en què es du a terme una anàlisi de l’oferta lingüística de més de 4.405 establiments de la ciutat.

L’estudi conclou que la presència del català ha augmentat als comerços de la ciutat de Barcelona respecte el 2005, principalment pel que fa a la retolació. Aquest creixement es veu matisat per l’obertura de comerços regentats per immigrants amb pocs coneixements de llengua catalana. Així mateix, destaca que des de 2005, el 66,3% d’establiments que han canviat el rètol han optat pel català. Pel que fa a la retolació identificativa (la que permet identificar des de l’exterior cada establiment), l’estudi mostra que el 51,2% és en català mentre que en el cas de la informativa (la que ofereix informació d’interès per als clients) és del 47,9%. L’estudi revela que el 22,6% dels rètols són ambivalents. Consulteu l’estudi complet.

 

Related Articles

Back to top button