Terminologia electoral

termcat_electoralAmb motiu de les eleccions europees, el TERMCAT ha publicat un nou diccionari en línia: Terminologia electoral bàsica. Aquesta obra recull més de cent termes sobre el procés electoral (campanya electoral, escrutini, mesa electoral, resultats provisionals, secció censal, vot a candidatura) i els sistemes electorals (fórmula de la mitjana més elevada, llindar legal, sistema majoritari, sistema proporcional, quota electoral). Cada terme inclou les denominacions en català, una definició, els equivalents en castellà, francès i anglès i, si escau, notes complementàries.

L’obra ha estat elaborada pel TERMCAT amb la col·laboració del Departament de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat de Catalunya. També ha participat en el projecte el Departament de Llengua Espanyola de la Direcció General de Traducció de la Comissió Europea, el qual ha aportat informació documental.

Related Articles

Back to top button