Es publiquen dos nous informes sobre la llengua catalana

informes_juntEl passat mes d’abril es van publicar dos informes que aporten noves dades sobre la situació de la llengua catalana. D’una banda, Plataforma per la Llengua va elaborar l’InformeCAT 2014, un estudi anual que té com a objectiu oferir una panoràmica sobre la salut del català a través d’un recull de cinquanta indicadors. Amb relació a l’ús del català a la justícia, l’informe destaca que hi ha un 25% menys de sentències en català respecte del 2005, i que als jutjats de Barcelona i l’Hospitalet només es registra en català un 8% de la documentació judicial. Consulteu l’informe complet.

D’altra banda, el segon estudi ve de la mà de Política Lingüística i PIMEC. Es va elaborar durant el 2012 i té com a objectiu valorar la situació de la nostra llengua a les pimes. Segons l’estudi, el català és la llengua predominant a les petites i mitjanes empreses catalanes, ja que gairebé el 70% de la comunicació en aquestes empreses es fa en aquesta llengua. No obstant això, quan les comunicacions són amb persones externes a l’empresa, el percentatge baixa a favor d’altres llengües: 57,17% quan és amb els clients i 57,94%, amb els proveïdors. Consulteu l’informe complet.

Related Articles

Back to top button