El TSJC fixa en un 25 % el castellà obligatori en cinc centres

Continua el setge al català a les escoles. L’última setmana de gener el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va imposar a cinc escoles que impartissin un 25% de les classes en castellà, la qual cosa comporta impartir en aquesta llengua una assignatura o matèria troncal a més de l’assignatura de llengua i literatura castellana.

El TSJC fa responsables els mateixos directors del centre de l’aplicació de la interlocutòria i pressiona la Generalitat perquè obeeixi aquestes mesures en un termini d’un mes.  La decisió judicial afecta les aules on hi ha alumnes amb pares que han sol·licitat l’ús del castellà com a llengua vehicular. En concret, les escoles són l’Institut Alba del Vallès (Sant Fost de Campsentelles), el centre educatiu Escolàpies Sant Josep (Sabadell), el col·legi Sant Bonaventura (Vilanova i la Geltrú), el centre educatiu Mare de Déu del Roser (Barcelona) i l’Escola Pia de Sarrià (Barcelona).

Related Articles

Back to top button