Home / Articles Butlletí / El Forum Iudicum va ser el primer text documentat en català?

El Forum Iudicum va ser el primer text documentat en català?

Exposició: Els orígens de la llengua catalana: Jo fideles vos sere
Lloc: Ajuntament de Tremp
Data: fins al 28 de febrer
Quan un pensa en el primer text documentat en català, segurament li ve al cap el Forum Iudicum o les Homilies d’Organyà. Doncs no us perdeu l’exposició “Els orígens de la llengua catalana: Jo fideles vos sere”, on descobrireu, entre moltes altres coses, que el document més antic conservat en català és el Jurament de Radulf Oriol a Ramon IV de Pallars Jussà (1028-1047), un text que prové de la Terreta, concretament dels nuclis d’Ornit i d’Areny de Noguera. Més informació.

A cicac.cat utilitzem cookies pròpies i d'analítica per millorar la teva experiència d'usuari. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca