Crida als advocats a participar en un debat per decidir el futur de la professió i dels Col·legis

El Consell de l’Advocacia Catalana demana als lletrats que s’impliquin per tenir en compte les seves opinions a l’hora de plantar cara a les propostes governamentals que afecten a la professió

El constant bombardeig de propostes governamentals que afecten als advocats, sense comptar amb la seva opinió, ha dut al Consell de l’Advocacia Catalana a obrir un debat per decidir quin ha de ser el futur de la professió. Amb aquest objectiu, el Consell de l’Advocacia Catalana, que representa els catorze Col·legis d’Advocats de Catalunya, ha creat una pàgina web a través de la qual els advocats podran opinar sobre diferents qüestions que els afecten. Les seves opinions es tindran en compte a l’hora de fer un posicionament conjunt de l’advocacia.

L’avantprojecte de Llei de demarcació i planta, que implicaria la concentració de jutjats en macrociutats judicials amb seu única a les capitals de demarcació, o la Llei de Serveis Professionals, que elimina la col·legiació obligatòria per als advocats que treballen per compte de terceres persones, són algunes de les noves lleis que promou el govern estatal. Per tirar-les endavant, no ha tingut en compte l’opinió del col·lectiu de l’advocacia. Per això, seran els propis advocats els que faran arribar les seves opinions al govern. La seva veu ha de tenir el màxim de representació possible, per la qual cosa el Consell de l’Advocacia Catalana ha posat a disposició de tots els advocats una pàgina web http://www.jg2013.cat/a través de la qual podran fer les seves aportacions i participar en les al·legacions que es faran arribar al govern.

Volem saber com veuen els nostres professionals les noves lleis que promou el govern i que ens afecten directament’, diu el president del Consell de l’Advocacia Catalana, Miquel Sàmper. ‘La reforma judicial cal fer-la des de baix, amb la participació de les persones que coneixen el funcionament de la justícia’, afegeix Sàmper. Les opinions del advocats es debatran en unes Jornades de Juntes de Govern, que se celebraran els dies 8 i 9 de novembre a Manresa.

Rebuig a l’avantprojecte de demarcació i planta judicial

El president del Consell qualifica de ‘molt greus’ algunes de les darreres propostes del govern espanyol, com ara l’avantprojecte de Llei de demarcació i planta, que preveu eliminar els jutjats comarcals i concentrar tota l’administració de Justícia en les capitals de província. L’esborrany, presentat pel ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, al Congrés dels diputats abans de l’estiu, proposa la desaparició dels actuals partits judicials i la creació d’una única demarcació provincial, amb els jutjats amb seu  a la capital de cada província. Per tant, se suprimirien les Audiències Provincials i els jutjats unipersonals i serien substituits per un únic Tribunal de Instància d’àmbit provincial.  ‘El projecte neix a partir d’una idea recentralitzadora de la Justícia en un moment en què a Catalunya s’està treballant precisament en el sentit contrari, és a dir, en el de la descentralització de la Justícia per tal d’acostar-la el màxim possible al ciutadà’, denuncia Sàmper. El president dels advocats anuncia que el col·lectiu presentarà les al·legacions oportunes per evitar que l’avantprojecte tiri endavant.

Related Articles

Back to top button