La degana de Reus, Encarna Orduna, és la nova presidenta del Consell de l’Advocacia Catalana

Orduna defensa que el Consell, que el 2023 complirà 40 anys, es consolidi com una “eina útil” al servei de l’advocacia i de la millora de la justícia

Encarna Orduna, degana del Col·legi de l’Advocacia de Reus, és des d’avui la nova presidenta del Consell de l’Advocacia Catalana, en substitució del fins ara president de la institució, el degà de Figueres, Joan Ramon Puig, que deixa el càrrec després que hagi expirat el seu any de mandat. La degana del Col·legi de Tortosa, Marta Martínez Gellida, assumeix les funcions de vicepresidenta, mentre que Estela Martín, degana de Tarragona, serà la nova secretària. La comissió permanent la completen el degà de Vic, Rogeli Montoliu, que exercirà de tresorer, mentre que els vocals seran Jesús Sánchez, degà del Col·legi de Barcelona; Joan Martínez, degà de Granollers; i el mateix Joan Ramon Puig.

El nomenament d’Encarna Orduna al capdavant de l’Advocacia Catalana s’ha produït avui dilluns, 19 de desembre, en el plenari celebrat a la seu de la institució, a Barcelona. La presidència del Consell l’elegeixen els degans i deganes dels catorze Col·legis de l’Advocacia de Catalunya en votació secreta.

La nova presidenta del Consell de l’Advocacia Catalana s’ha marcat com a objectiu consolidar la institució com “una eina útil al servei de l’advocacia i construir un projecte col·lectiu amb tots els col·legis de l’advocacia per millorar la justícia”. Orduna considera que toca més que mai “reivindicar i defensar la professió de l’advocacia i la feina dels col·legis” en un any 2023 en el qual, precisament, es compliran 40 anys de la fundació del Consell de l’Advocacia Catalana.

Un altre dels assumptes que marcaran el mandat que s’estrena avui serà el desplegament dels projectes de llei d’eficiència organitzativa, eficiència processal i eficiència digital, i el seu impacte a Catalunya, així com la racionalització del sistema de guàrdies del torn d’ofici. Treballar en un gran acord de país per augmentar l’ús del català a la justícia o seguir posant noves eines a disposició de les víctimes de violència masclista són altres dels objectius que té damunt la taula la nova presidenta del Consell de l’Advocacia Catalana.

Encarna Orduna té 54 anys i va néixer a Tarragona. Llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona, exerceix com a col·legiada del Col·legi de l’Advocacia de Reus des de l’any 1992, entitat de la que n’és membre de la Junta des del 2008, i com a degana des del 2016. Fins ara era la vicepresidenta del Consell de l’Advocacia Catalana. Orduna ha estat professora de l’Escola de Pràctica Jurídica Guillem Maria de Brocà, del Col·legi de l’Advocacia de Reus, i del Màster d’Accés a l’Advocacia de la Universitat Rovira i Virgili. Exerceix com a advocada en un despatx de Cambrils (Tarragona), principalment en dret civil i família, però també en temes penals. També presta els serveis de Torn d’Ofici i Assistència al Detingut.

Un 90% de compliment dels objectius del 2022

En la mateixa sessió plenària s’ha fet balanç del pla d’acció de l’any 2022 que va impulsar el fins ara president, Joan Ramon Puig, i que ha tingut un grau de compliment de gairebé el 90%. Destaca la posada en marxa d’un nou projecte formatiu per atendre els casos de violència masclista i sobre els infants i joves, així com l’impuls per actualitzar els conceptes i els imports dels mòduls de compensació del Torn d’Ofici. La posada en marxa del portal de recursos jurídics en català, Compendium.cat, el programa InMediació 2022 o el seguiment del protocol d’assistència immediata a les víctimes de violència masclista són altres de les fites assolides durant aquest mandat. A nivell formatiu, el Consell de l’Advocacia Catalana ha organitzat al llarg de 2022 una cinquantena de jornades i webinars de formació continuada.

Barcelona, 19 de desembre de 2022

 

galeria d’imatges

Related Articles

Back to top button