Jornada per impulsar una resposta coordinada a la violència contra la infància i l’adolescència

Juristes, experts i representants institucionals debaten a Manresa sobre com reforçar les eines per protegir i atendre les víctimes menors d’edat

Dissenyar una resposta coordinada en els casos de violència contra la infància i la adolescència amb l’objectiu de millorar la protecció i l’atenció a les víctimes menors d’edat. Aquest és l’objectiu de la jornada sobre Infància i Procés Penal que ha organitzat el Consell de l’Advocacia Catalana i que es celebra aquest dimecres, dia 14 de desembre, a Manresa. Juristes, experts i representants institucionals debatran al llarg de quatre hores sobre l’abordatge, des d’un punt de vista multidisciplinari, que es dona a infants i adolescents en el cas de ser víctimes de violència.

L’aprovació de la Llei Orgànica de Protecció Integral a la Infància i l’Adolescència davant de la violència (LOPIVI) ha suposat un avenç important en matèria de protecció, però el president del Consell de l’Advocacia Catalana, Joan Ramon Puig, considera que és important “generar un espai de diàleg entre organitzacions, persones expertes i administracions per intercanviar bones i noves pràctiques de coordinació entre les entitats implicades”. En aquest sentit, un dels aspectes que es vol reforçar és la prevenció i detecció de casos.

La inauguració de la jornada, que ha tingut lloc a la seu del Col·legi d’Advocats de Manresa a les 4 de la tarda i que es pot seguir de forma presencial i en línia, compta amb la participació del mateix Joan Ramon Puig; la directora general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència de la Generalitat, Ester Sara Cabanes; el president de la Comissió de Relacions amb l’Administració de Justícia del Consell de l’Advocacia Catalana i degà del Col·legi de Manresa, David Casellas; i la presidenta de la Comissió de Violència Masclista del Consell de l’Advocacia Catalana i degana del Col·legi de Sant Feliu de Llobregat, Eva Ribó.

Consulta en aquest enllaç el programa sencer de la jornada

Barcelona, 14 de desembre de 2022

Related Articles

Back to top button