El degà del Col·legi de l’Advocacia de Figueres, Joan Ramon Puig, és el nou president del Consell de l’Advocacia Catalana

Puig anuncia un nou projecte per millorar la formació dels professionals en els casos de violència masclista i sobre infants, joves i gent gran

Joan Ramon Puig Pellicer, degà del Col·legi de l’Advocacia de Figueres- Alt Empordà (ICAFI), és des d’avui el nou president del Consell de l’Advocacia Catalana, en substitució de la fins ara presidenta de la institució, la degana de l’ICAB, Mª Eugènia Gay. Entre els objectius del mandat de Puig destaca la posada en marxa d’un nou projecte formatiu per atendre els casos de violència masclista i sobre els infants, joves i la gent gran, i impulsar la reforma del Reglament català d’Assistència Jurídica Gratuïta per actualitzar els conceptes i els imports dels mòduls de compensació del Torn d’Ofici.

El nomenament de Joan Ramon Puig al capdavant de l’Advocacia Catalana s’ha produït avui dilluns, 20 de desembre, en el plenari celebrat a la seu de la institució, a Barcelona. La presidència del Consell l’elegeixen els degans i deganes dels catorze Col·legis de l’Advocacia de Catalunya en votació secreta. Durant el ple també s’ha nomenat a la degana del Col·legi de l’Advocacia de Reus, Encarna Orduna, com a vicepresidenta del Consell.

El nou president de l’Advocacia Catalana ha anunciat que un dels reptes del seu mandat passa per millorar la formació dels professionals en els casos de violència masclista i sobre els infants, adolescents i gent gran. Segons Puig, “ho farem a través d’un ambiciós projecte formatiu que busca reforçar encara més el paper de l’advocacia per donar resposta a aquesta xacra a través de les eines legals existents i de les novetats que progressivament s’hi van introduint”.

El president del Consell i degà del Col·legi de Figueres considera que per a l’Advocacia Catalana “és una obligació moral abordar aquest tipus de violències que es solen produir en l’àmbit de la llar i que afecten a les persones més vulnerables, com són les dones, els menors d’edat o la gent gran”. Per això, segons ell, “és fonamental que tots els professionals disposem de les millors eines i el coneixement per fer-hi front”.

Un segon eix estratègic del mandat de Joan Ramon Puig se centrarà en impulsar la reforma del Reglament català d’Assistència Jurídica Gratuïta amb l’objectiu d’actualitzar els conceptes i els imports dels mòduls de compensació del Torn d’Ofici. “Fa 25 anys que no s’actualitza aquest Reglament i és una obvietat que durant aquest temps la casuística i les necessitats han evolucionat i cal posar-lo al dia amb urgència per evitar les disfuncions que patim actualment”, ha assenyalat el nou president del Consell de l’Advocacia Catalana.

La posada en marxa del nou portal de recursos de llenguatge jurídic català, Compendium.cat; l’impuls del projecte “Fent accessible la discapacitat” i altres relacionats amb el Dret Civil Català, el Dret Penitenciari o la Mediació i el desenvolupament d’un pla d’acció vinculat als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de la ONU són altres de les prioritats que es volen desenvolupar al llarg del proper any.

Balanç positiu del mandat de la degana de l’ICAB, Mª Eugènia Gay

Per la seva banda, la presidenta sortint i degana del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Mª Eugènia Gay, ha fet un balanç positiu del seu mandat, que ha estat marcat per la potenciació de la formació, la defensa de la professió i la implantació de plans per a la igualtat i la conciliació, així com per la digitalització dels processos i el reforç de la mediació i l’arbitratge com a fórmules per a la resolució de conflictes.

Gay ha assegurat que “ha estat un honor immens presidir el Consell de l’Advocacia Catalana perquè he pogut corroborar la passió, el dinamisme i la il·lusió amb la que tots els col·legis i els advocats i advocades del nostre país defensen i exerceixen la professió”. La degana de l’ICAB ha afegit que “des del Consell hem sumat esforços amb tots els professionals del Dret per contribuir decisivament a garantir el dret de defensa en un context sanitari, econòmic i social tan complex”. Alhora, la presidenta sortint ha volgut desitjar “molta sort i molts encerts al nou president, l’estimat degà Joan Ramon Puig, qui ens tindrà al seu costat per seguir treballant per una advocacia catalana unida, forta i referent internacional”.

El nou president del Consell

Joan Ramon Puig Pellicer (Figueres, 1960) és advocat des de l´any 1984. Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona (UB) i especialitzat en Dret Penal, Estrangeria i Immigració. Exercent amb despatx propi, presta el Servei del Torn d’Ofici i Assistència al Detingut. Degà del Col·legi de l’Advocacia de Figueres- Alt Empordà des de l’any 2011, presideix la Subcomissió Penal de la Comissió d’Estudis i Projectes del Consejo General de la Abogacía Española (CGAE) i és també Secretari de la Comissió d’Assistència Jurídica Gratuïta i de la Subcomissió d’Estrangeria i Protecció Internacional del CGAE. Actualment presideix el Consell de l’Advocacia Catalana, l’òrgan representatiu dels catorze Col·legis d’Advocats catalans, que també té adherits els de les Illes Balears, Perpinyà i Andorra, i que aplega més de 40.000 col·legiats

Barcelona, 20 de desembre de 2021

 

galeria d’imatges

Related Articles

Back to top button