Els consellers d’Educació i Cultura defensen el model d’escola catalana davant la decisió del Tribunal Suprem

Els consellers d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, i de Cultura, Natàlia Garriga, han valorat avui la recent decisió del Tribunal Suprem, que no ha admès el recurs de cassació que el Departament d’Educació ha presentat davant la darrera sentència del TSJC, en referència al 25% de castellà a les aules de tots els centres educatius de Catalunya.

El conseller d’Educació ha expressat rebuig davant aquesta decisió, que “suposa un greu atac als fonaments del model d’escola catalana, perpetrat des d’un tribunal allunyat i desconeixedor de la realitat sociolingüística dels centres educatius. El nostre model és el de la Llei d’educació de Catalunya, una llei que compta amb un amplíssim consens social i té el suport d’una àmplia majoria parlamentaria”.

Gonzàlez-Cambray ha recordat que el model d’escola catalana és una eina d’igualtat d’oportunitats, d’equitat i de cohesió social per a tot l’alumnat, i que el model lingüístic està construït sobre les bases d’un amplíssim consens social, pedagògic i polític. Per això, ha expressat, “que sigui un jutge qui determini el percentatge d’hores que cal per aprendre una llengua és una anomalia i representa un menyspreu als professionals de l’educació”.

El titular d’Educació ha remarcat que el sistema educatiu català garanteix que en finalitzar l’etapa obligatòria tot l’alumnat assoleix els aprenentatges del català i del castellà, com es desprèn dels resultats de les proves de competències bàsiques que elabora anualment el Departament. I ha volgut enviar un missatge als centres: “Vull transmetre un missatge d’agraïment per la tasca que està realitzant la comunitat educativa i també de tranquil·litat. Els centres no han de fer canvis en els seus projectes lingüístics. Això no va de percentatges. Va de pedagogia”.

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha manifestat que la decisió del Tribunal Suprem “és un atac al model d’immersió lingüística. Per aquest govern el català és una prioritat.”
És per aquest motiu, que Garriga ha explicat que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha convocat aquesta mateixa tarda una reunió amb entitats de l’àmbit de la llengua i de l’educació: “Hem convocat una cimera amb totes les entitats de foment de l’ús del català amb el president de la Generalitat per avaluar-ho conjuntament i donar una resposta conjunta”.
[Font: Secretaria de Política Lingüística]

Related Articles

Back to top button