Eines d’opció lingüística a l’ejusticia.cat

El Departament de Justícia ha elaborat un vídeo per difondre les noves funcionalitats de l’aplicació tramital e-justícia.cat que faciliten determinar la llengua de notificació als professionals que presenten els escrits per iniciar un procediment judicial.

Aquestes funcionalitats volen contribuir a garantir el dret d’opció lingüística a favor del català, atès que les parts tenen el dret de sol·licitar i de rebre tota la documentació oficial emesa a Catalunya en català, encara que les actuacions judicials siguin vàlides i eficaces en qualsevol de les dues llengües oficials.

Aquestes funcionalitats són bàsicament tres: la possibilitat del professional de triar la llengua de notificació en la presentació telemàtica del document que inicia el procediment, el sistema d’avisos en el programa de tramitació perquè el personal judicial sàpiga l’opció triada i la incorporació d’un traductor automàtic per poder trametre a la part el document en la llengua triada.

Vegeu el vídeo:

Related Articles

Back to top button