Vídeo: XII Jornada sobre l’Ús del Català a la Justícia: “El dret d’opció lingüística a la justícia, amb una mirada internacional”

La Comissió de Llengua del CICAC organitza la XII Jornada sobre l’Ús del Català a la Justícia. Enguany porta per títol “El dret d’opció lingüística a la justícia, amb una mirada internacional” i té com a objectiu abordar el dret d’opció lingüística a la justícia. En primer lloc, tres experts en dret lingüístic de Gal·les, Letònia i Brussel·les, mitjançant intervencions en vídeo, ens presentaran breument la situació dels drets lingüístics als seus territoris i ens explicaran, més concretament, com hi està regulat el dret d’opció lingüística. En segon lloc, a la taula rodona, donarem a conèixer com està fixat el dret d’opció lingüística de la ciutadania a Catalunya i debatrem les seves limitacions i com pal·liar-les.

Actualment, el dret d’opció lingüístca a Catalunya és un dret poc conegut i alhora poc respectat. En general, la ciutadania desconeix que es pot adreçar en català als jutges o jutgesses, els quals, en no estar a obligats a tenir coneixements d’aquesta llengua, no poden garantir el dret d’opció lingüística sense necessitat d’un intèrpret. Aquest i altres fets condueixen a una situació de desigualtat lingüística constant en l’Administració de justícia catalana.

 

PROGRAMA  (feu clic aquí per baixar-vos el programa en PDF)


 

 

Related Articles

Back to top button